Workshops Onafhankelijk steunpunt Crisiskaart Limburg Zuid bij de week van de psychiatrie

Regie houden tijdens een crisis/De weg naar herstel.

Onze ervaringsdeskundige consulenten geven in de Week van de Psychiatrie een workshop en uitgebreide informatie over de Crisiskaart en wat het voor je kan betekenen. Iedere consulent heeft zelf ook een Crisiskaart en spreekt uit eigen ervaring over wat dit voor hem of haar betekent en hoe het hen heeft geholpen. Ook laten we zien hoe je een Crisiskaart kunt aanvragen. En kan een consulent je daarbij helpen, indien je daar behoefte aan hebt.

De Crisiskaart geeft aan wat jouw wensen zijn tijdens een crisis. Het geeft je regie. Je draagt de Crisiskaart altijd met je mee. Een Crisiskaart is een klein uitvouwbaar kaartje ter grootte van een bankpas en kun je heel gemakkelijk meenemen, bijvoorbeeld in je portemonnee.

Tijdens een crisis ben je soms flink in de war en kun je jouw wensen en gevoelens vaak niet goed onder woorden brengen. Je raakt de controle kwijt. Dat is een vervelende situatie voor jezelf en voor de mensen om je heen. Zij willen tenslotte niets liever dan jou helpen op een manier die bij jou past. Met de Crisiskaart maak je dat mogelijk. Je behoudt met deze kaart namelijk zelf de regie. Met de Crisiskaart laat je jouw eigen stem horen in een verwarrende tijd.

Hulpverleners en omstanders kunnen door de Crisiskaart zien wat jij wel en niet wil als er zich een crisis voordoet. Dat geeft vertrouwen en kan een crisis misschien voorkomen.

Meer informatie:
Bel met onafhankelijk Steunpunt Crisiskaart Limburg Zuid, tel 046 4208022 (normaal gesprekstarief) of stuur een e-mail aan info@crisiskaartzuid.nl. Op de website www.crisiskaartzuid.nl is ook veel informatie te vinden.

De consulenten van de crisiskaart zijn gedurende de Week van de Psychiatrie op de volgende plaatsen en tijden te vinden:
• Di 24 maart 15.00 – 17.00 Bibliotheek Ligne, Ligne 2 Sittard
• Wo 25 maart 13.15 – 14.45 Workshop Burgerkracht Limburg Uitgebreide presentatie en informatie door ervaringsdeskundige consulenten
• Zaterdag 28 maart op de Infomarkt in Zuyderland Glana